Vacsora

Virágom, nagyon fontos, hogy este sose egyél túl sokat, zsíros ételt főleg ne, mert bizony, megárthat angyalom. A legfontosabb az, hogy semmiképpen nem pótolhatja a vacsora a folyamatos kalória bevitel hiányát. Nehogy úgy járj, mint a Savanyó nagyapó, aki mindig este pakolta be a nagy adag pörköltet, aztán nem győzte hívogatni éjjelente a Savanyó nénit, hogy főzzön neki kamillateát, hogy kicsit megkönnyebbedjen a gyomra, és ne a vasvillás ördögről álmodjon, aki kergeti az udvaron, és egy nagy, rotyogó zsíros fazékba akarja beletuszmákolni.
Kincsem, 2-2,5 órával lefekvés előtt kell a napi utolsó ételadagodat elfogyasztanod, hogy az álmod zavartalan legyen, és a zsírraktáraid se gyarapodjanak. Az este közeledte felé csökkent aktivitásunkkal anyagcserénk is lassul, ezért a könnyen emészthető ételeket kell előnyben részesítened. Nagyon fontos a sózás csökkentése is! Mi, magyarok, tízszer annyi sót fogyasztunk, mint ami az egészséges táplálkozási ajánlások szerint megfelelő lenne. Rost dús ételt (teljes kiőrlésű gabona, korpa) vacsorázz, vagy kefírt, joghurtot, sovány sonkát, sajtot. Ugye így vacsorálsz majd, kishúsom?!

 • zsuzsinka

  azt szeretném mondani,hogy 163cm magas vagyok 104kg voltam,de már 97kg jelenleg,házi kenyeret szoktam itthon sütni már mindenbe rakok teljes kiőrlésű lisztet,egész nap 1szelet kenyeret eszem délben rendes ebédet,de kevesebbet,vacsorára salátát vagy almát párolt zöldséget,és csak vizet iszom és fogyok,érzem hogy a liszt is megteszi a jó hatását hamarabb kiürül a gyomrom nem gondoltam volna hogy ezek a lisztek ennyire jók! üdvözlettel

 • kriszta

  Drága Rózsi Nagyi!

  Véletlenül akadtam erre az oldalra, bár nem hiszek benne, mert véleményem szerint véletlenek nincsenek:-)))
  Olyan jó volt olvasni ezt a végtelenül kedves tanácsáradatot!!
  Drága Nagymamám beszélt mindig így hozzám, és a sors fintora Rózának hívták:-)))
  Örülök, hogy megtaláltalak!!!!
  Szeretettel ölellek még így ismeretlenül is:-))
  További jó egészséget és sok boldogságot a Családodhoz!
  Diószegi Krisztina