Fogyassz bőségesen gyümölcsöt és zöldséget!

Többnyire kevés gyümölcsöt és zöldségfélét eszel lelkem! Pedig attól maradsz fiatal és egészséges. Ne hagyd, hogy kicsúfoljanak, hogy káposztafejű, meg paradicsom orrú, meg, hogy a saláta csak a nyulaknak való! De nem ám, a saláta, pont ilyen aranyos kis mókusoknak való, mint, Te. És nagyon sok féle módon elkészítheted! Salátából pedig bátran ehetsz bármennyit, biztosan nem fog megártani, mint a zsíros körömpörkölt!
A zöldfélék fontos tápanyagokat, védő hatású összetevőket – élelmi rostokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, bioaktív növényi alkotórészeket – biztosítanak a szervezet számára. Legalább 5 adagnyi, összesen kb. 50 dkg zöldség és gyümölcs fogyasztása ajánlott naponta. Ne a kolbászt fald galambom, hanem a borsót, retket, karalábot!

 • Pipike

  KEDVES RÓZSI NAGYI!
  Minden szupi de senki sem degenerált! Remélem érti a célzást!
  Puszi a tündibündi okoska kis buksijára!

 • Mimi

  Egyetértek Pipikével!!!! Táplálkozási szakember vagyok és szerintem sem kell az embereket hülyének nézni! Ha táplálkozási tanácsokat adok megadom a tiszteletet az embereknek és komolyan veszem a témát. Persze az életben kell a humor, de ez nem az a terület, ahol viccelődni kell!!!!

 • kira

  pipike arany husifalat.Rózsi néni legaláb tanácsot ad, te még ennyit sem tudsz.

 • Liza

  Így igaz.Rajtam is van felesleg bőven,mégsem szapulom Rózsi nagyit.Én személy szerint marha jót szórakozom az írásain.